ВиК ремонти – инсталация за топла вода

Инсталациите за топла вода изградени с поцинковани тръби корозират най-бързо и тръбите избиват и са за вик ремонти или за подмяна. Препоръчваме поцинкованите тръби да се подменят с полипропиленови с алуминиева вложка /задължително за топла вода, за външни тръби/, тъй като те не корозират, по-леки и удобни за работа са, а и гаранционния срок за експлоатация е по-голям.

Топлата вода е доказала своите предимства и е навлезла в бита на населението, даже има клонове в промишлеността където, не може без топла вода и за доставянето е необходима вик инсталация за топла вода изградена и оразмерена с качествени материали и компоненти. Инсталациите за топла вода биват два вида: С централно топлоподаване или с местно топлоподаване. Към централното топлоподаване принадлежат тецовете с топлоцентралите /топлофикации/, които обаче в съвременните условия се оказват нерентабилни /като се има предвид цената на услугата/, поради факта че са изградени при други условия.

Ако се предвидят обаче средства за тяхното преустройство, услугата им може да стане привлекателна за населението, особенно ако преустройството бъде такова че, цената рязко да се намали, в световната практика има много примери в това отношение. Поддръжката и вик ремонти са целесъобразни за инсталациите. За да не се образува котлен камък по инсталацията и уредите, твърдостта на водата не трябва да надхвърля петнадесет, двадесет градуса, защото когато температурата е четиридесет градуса, тогава котления камък се отлага във вик инсталацията и по-този начин се увеличава мощността употребена за подгряване на водата.

Този процес на отлагания на котлен камък завършва при температура от сто градуса. Котления камък е изолатор на топлина, поради която причина е рационално да се извърши вик ремонт като се почисти инсталацията.
Пример: ако имате бойлер и много бавно загрява, това значи или нагревателя се е повредил или има наслоен котлен камък върху него /става въпрос за тези райони в които водата е варовита/. Затова инсталация в която има котлен камък от една страна, а от друга се нагрява може да аварира и да избие, при такива случаи е необходим специалист по вик ремонти, за да почисти инсталацията и да я отремонтира.

Публикувано в Вик ремонти с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар