Отпушване на канали

Електрически почистващи машини за канализация, наричани също отпушващи машини със кабели, използване на механичната сила на електрически мотор или ръчно задвижвани, работещи в двете посоки на задвижване за да се промуши гъвкавия кабел и стигне до запушената част в тръбата. Електрическите механизми за отпушване на канали почистващи потреблението в канализацията обикновено са с дължина на кабела до 40 метра и може да се стигне до 80 метра, но се предвижда по-мощна машина за да се осигури ефективността на отпушването. Работата с тази техника е ограничена и зависима от големината на каналите, колкото са по-големи толкова ефективността намалява и обратното.

Предимствата на електрическите почистващи машини включват възможността за почистване с дълги секции кабели за отпушване в канализационните тръби, и възможността за премахване на твърди предмети като корените на дърветата и строителни отпадъци, както и наличието на мазнини. Машини, използващи кабели, лесно могат да преминат на няколко 90-градусови завои в каналите, като същевременно се запази тяхната ефективност и без да се повреди тръбата. Много са удобни и подходящи за открити канали с остри чупки и стеснени участъци, тъй като в оборудването на машината има комплект от накрайници за разбиване на тапите и отпушване на каналите в зависимост от естеството на запушването.

Недостатъци на електрически почистващи машини включват висока относителност на разходите и теглото, и значителните физически усилия за отпушване на канали, които се явяват при работата и контрола на кабела, както и наставянето на секциите. Съображения за безопасност за електрически машини за отпушване включват изискването да се носят работни ръкавици и предпазни очила, за да се контролира внимателно кабела по време на операцията и да се избегне претоварване. Да се вземат мерки за безопасност при работа в района на техниката и кабелите, и да се използват правилно заземени електрически контакти. Напълно е възможно при невнимание, кабелите при работа да захванат дрехи или предмети и да предизвикат наранявания и за това трябва да се вземат необходимите мерки за защита от такива ситуации.

Публикувано в Отпушване на канали с етикети , , . Постоянна връзка.

1 Response to Отпушване на канали

  1. Електрическите машини за отпушване на канали са идеално средство за почистване на канализацията, с набор от специални накрайници за различните видове отпушвания са незаменимо средство на всеки майстор занимаващ се със запушени канали! Нашата фирма пристъпва отговорно към всеки канализационен проблем!

Вашият коментар