Препарати за отпушване на канали

Знаем, че има много химически препарати за отпушване на канали, но ние специално не ги  използваме. От друга страна доста хора го правят, защото е по-евтин вариант отколкото да се  обадят на фирма  за отпушване на канализация. За съжаление, обаче използването на тези препарати може  да бъде опасно, както за този, който ги излива в канала, така и за специалиста, който ще бъде  извикан при неуспешно отпушване посредством препаратите. Това е така защото тези препарати се  базират предимно на сода каустик, която изгаря човешката кожа и затова трябва да се работи много  внимателно с нея. Случва се клиентите да не уведомят майстора по отпушване на канали, че са  използвали химически препарати, при което застрашават здравето му, поради споменатите по-горе  характеристики на содата каустик, съдържаща се в препаратите.

Има колеги, които използват продукти за отпушване на канали, но обикновено само за писоари или  други такива канали с по-малък диаметър на тръбата. Съвета ни към всички колеги занимаващи се с  отпушване е да си изградят навик, предварително, още преди започване на работа, да питат  клиентите си дали са използвали някакви препарати за отпушване на канали. Така могат да се  предпазят от неприятни последици, тоест лоши изгаряния по откритите части на тялото им, където  содата каустик може да попадне по време на процеса по отпушване.

А нашите клиенти искаме да предупредим, да не използват препаратите за отпушване, там където се  изливат мазнини в канала, защото излятият препарат на основата на сода каустик, ще се свърже с  мазнините и ще се образува сапун, който още по-неприятно запушва канала. Използвайте препаратите  предимно, когато става въпрос за разграждане на органични продукти. Ако сте изпуснали някакъв  пластмасов предмет в тоалетната ви например, не се опитвайте да го разградите с препарати, той  трябва да бъде изваден от там, където е попаднал, за да може канала да продължи да си работи  както го е правел преди запушването му.

При използването на химически препарат за отпушване на вашият канал, трябва да знаете, че освен  покриване на ръцете ви посредством ръкавици и блуза с дълъг ръкав, тоест освен безопасността, за  да има ефект от тях, трябва да ги оставите да действат определен период от време в канала, за да  разградят органичните продукти, които са предизвикали запушването му. Би трябвало на препарата за  отпушване, който сте закупили да е обяснена процедурата по използването му и времетраенето през,  което той трябва да престои в канала. Накрая ви съветваме много да внимавате при употребата на  препарати за отпушване и да следвате стриктно инструкциите за правилна употреба написани върху  тяхната опаковка.

Публикувано в Отпушване на канали с етикети , , . Постоянна връзка.

1 Response to Препарати за отпушване на канали

  1. www.otpushvam.com каза:

    Препаратите за отпушване на канали не са за кухненски мивки! Содата каустик не разгражда мазнината, а я втвърдява и става на сапун, содата може да разгради космите! Прочете повече на нашата страница.

Вашият коментар