Средства за почистване на канали

През последното десетилетие се е увеличил значително използването на на хидро технология за  почистване на канали, а много предприятия вече са клиенти на хидродинамичната услуга.  Водоструйката постепенно почиства тръбите. Налягане от помпата до канала се предава чрез маркуч  за високо налягане завършващ със специализирани глави за определените дейности при почистването  на каналите. Главите за високо налягане са така пригодени че да създават реактивна сила която  да придвижва маркуча по канала като отпушва и промива канализацията, има и такива които  осигуряват и въртят перка на главата и така почистват по-добре. В оборудването, дължината на  маркучите под високо налягане е достатъчно дълга за да достигне стандартните дължини между  ревизионните канализационни шахти и повече от това. В допълнение, съществуват редица  автоматични и ръчни инструменти за процедурата отпушване на канали в световен мащаб и се  намират в специализираните вериги от магазини. Като цяло, техниката под налягане е за прави  участъци от канализацията и канали с малък ъгъл на тръбите а каналопочистващите машини за  канали с по-остри чупки и извивки по трасето, както и за трудно достъпни места.

Хидродинамичната машина може да почиства бетон, камък, тухла и метални повърхности, утайки,  отстраняване на покрития и бои от повърхността на канализационното оборудване и структурните  елементи, отстраняване на ръжда от метални повърхности на чугунините тръби, частично  отстраняване на корозирали материали и арматура, грапавина на повърхността на бетона и т.н..   Създаване на голямото налягане със сила до 1000 бара спомага в най-кратък срок да се измие  цялата канализация и проблемния участък. Големите автомобили, впръскващи вода под налягане са с  мощни дизелови двигатели. Те са здрави и надеждни машини с работно налягане от 130 до 690 бар,  както и са ефективни за почистване на канали и тръби с диаметър до 1 м, и премахване на отломки  от канализацията. Дори се използват най-съвременни каналопочистващи машини, почистващи  канализационните тръби, като за други цели могат да бъдат неефективни поради евентуална повреда  на съществуващата тръба. За откриване на течове и пукнатини по каналите, се използва друга  специализирана техника. Производителите предлагат широка гама от продукти за мониторинг на  състоянието на тръбите и канализацията, включително – високотехнологични уреди за видео  диагностика.
За компанията
Нашата компания е специализирана предимно в отпушване на канализации, текущи ремонти,  почистване на канали и ревизионни канализационни шахти. От 2000 г. ние успешно практикуваме  дейността си в София, като сме придобили сериозен опит в бранша.

Публикувано в Отпушване на канали с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар