Смесителни батерии, статия от ВиК София

Как да направим правилния избор?
Смесители за вик санитария монтирани в помещението – мястото, където да си създадем комфорт и  удобство е важно: в действителност, водата ни е крайно необходима и ни връща силите от ден на  ден. Правилно поставени смесители за баня, умивалник или смесител за душ са залог за комфорт,  естетика и хигиена в помещението. Нашият сайт blog.otpushvam.com предлага набор от услуги  свързани с ВиК в района на град София, като в това число влиза и ремонт и подмяна на смесителни  батерии.

При избор на смесители за баня е важно да се вземат под внимание следните фактори:
– Надеждност: смесителните батерии трябва да работят без ремонт в продължение на няколко  години;
– Функционалност: да са удобни и практични и да се намират резервни час
и без които ремонта ще е безполезен.
– Естетика: смесители за баня и кухня трябва да бъде в съответствие с дизайна и интериора.
– Вида на ВиК инсталацията: трябва да се инсталира там, както е по проект. За да не се преправя  ВиК инсталацията.

Изберете вида на смесител за вана
Първото нещо, което трябва да решите – струва ли си да закупите едноръкохваткови смесители или  де спрете на двуръкохватков кран. Последните са по-популярни в стила на „модерно“ и „ретро“ и  по-малко се използва в модерните бани. От друга страна, смесители с един лост са много  по-ефективни и лесни за употреба и може да се използва почти навсякъде. Днес тези   едноръкохваткови смесители са доста-популярни на ВиК пазара в София.

Заслужава си да се отбележи, че има и смесители с усъвършенствано поле на действие за  контролиране на температурата на топлата вода. Например, вариант с две дръжки, едната от която  се регулира налягането на водната струя, а другата (със скала) – нивото на температурата.  Съответно, с такива смесители може да се осигури точно желаната температура на водата.  Смесители с докосване, контрол и разнообразие на фото клетки са по-популярни в Европа (но ги  има и в София), където повече внимание се обръща на хигиенните и санитарните условия, на душ  единиците, защото в публичните институции (например, в душовете на фитнес клубове и други  подобни места) е оборудван с безконтактни ВиК системи за контрол.

Като се има предвид избор между един лост смесителни батерии и двуръкохваткови трябва да вземат  под внимание факта, че и двата вида имат своите характеристики на дизайна и на спирателния  вентил, предназначен за специфични условия на работа. Така например, двуръкохватковите  смесители са оборудвани с гумен клапан или керамични, които са обект на механично износване и  се нуждаят от ВиК ремонт много по-често, отколкото един лост смесител за душ касета. От друга  страна, касетите, са много податливи на химическа атака от соли и примеси на водата и  следователно, в идеалния случай, изискват внимателно филтриране или се заменя след няколко  години на работа . Изборът на смесител, винаги е от значение и ние от ВиК София, отдаваме  предпочитание на по-надеждните: например, най-евтините смесителни батерии на ВиК пазара са  много по-податливи на повреди и се налага необходимост от постоянни ВиК ремонти.

Материали за производството на смесители
Смесителите обикновено са изработени от масивен месинг или вид пластмаса. Разбира се,  месинговите кранове са по-стабилни, но от друга страна, те са по-скъпи и по-тежки. През  субстрат с тънко покритие (поцинкован метал) или това може да бъде слой от злато, сребро или  платина за скъпите модели, бронз, хром или други метали и цветни емайли с различни синтетични  повърхности като по-евтина алтернатива. Най-известни са хромираните смесителни батерии. Въпреки  факта, че на повърхността на хром смесителите понякога се появяват бели петна от сол депозити,  покритието има едни от най-добрите цени  в съотношение качество – цена – издръжливост. А за  петна рецептата от ВиК София е: отстраняване с оцет или специална течност за почистване на  хром.

Изберете мястото на монтажа
В близкото минало повечето от смесителите се монтираха на стената. Сега в кухните, смесителните  батерии се поставят на самия плот на мивката. Често се използва комбиниран душ смесител, който  служи както за мивката така и за душ. От друга страна, като се използват съвременни решения  могат да бъдат инсталирани почти навсякъде смесителни батерии, но обикновенно ги разделяме на  смесители за мивки и смесители за баня. Нашата фирма не предлага смесители, но извършва  ВиК  ремонти и монтажи на смесителни батерии в София.

Публикувано в ВиК София с етикети . Постоянна връзка.

2 Responses to Смесителни батерии, статия от ВиК София

  1. Бих искала да попитам има ли значение какви смесители ще избера ако ползвам топла вода от бойлер и от вик. Маргарита.

Вашият коментар