Отпушване на канали при домашни условия

Има редица канализационни проблеми, които изискват незабавно внимание. Основен сред тях е запушена канализация. Всеки сблъскал се с този проблем знае неудобствата и бъркотията, която съпътства бавното изтичане на отходната вода. Въпреки това много хора изчакват изтичането да спре напълно, преди да предприемат отпушващи действия. Понякога запушването може да се отстрани с обикновено домашно средство, но не винаги.
Някои изпитали този метод препоръчват да се изсипе в канала сода и оцет, като при взаимодействието си се отделя много пяна. Дали обаче ще ви помогне това, не знаем, защото ако е кухненска мивка и има мазнини в тръбата, няма да се получи отпушването. При мазнини и препаратите за отпушване на канали няма да помогнат, защото содата каустик не разгражда мазнините а ги преобразува в сапун за 24 часа и става по-лошо от преди, а и по трудно за отпушване.

машина за отпушване на канали

Справянето със запушена канализация не е лесна и проста работа не е забавно. За щастие има и друго средство, което можете да ползвате, преди да се обадите на водопроводчик, и да се опитате да отстраните това запушване чрез вакуума.
Стъпка 1: Ако мивката има преливник, трябва добре да се запуши с мокра кърпа за да не излиза оттам въздуха при напъна на вакуума. В домовете, които имат две мивки или бани една до друга в съседни стаи, и двете могат да бъдат свързани към една и съща канализация. В такива случаи трябва да запушите и другите отвори на мивките или самата тръба. Запушете всички други отвори на канала с мокри кърпи, за да може буталото да работи правилно и да отпуши канализацията.
Стъпка 2: Напълнете запушената мивка с достатъчно вода, за да покриете добре главата на вакуума. Сложете чашата на буталото над отвора на мивката, след което бързо помпайте буталото нагоре и надолу. Трябва да усетите как водата се придвижва и изтича от канализацията. Именно това налягане на водата напред и назад може в крайна сметка да натрупа достатъчно сила, за да измести онова, което е предизвикало запушването. След около дузина твърди удари бързо дръпнете буталото нагоре. Ако всички други отвори са добре запушени, водата трябва да почне да изтича по канала. Ако не стане, опитайте същата процедура още два или три пъти, ако не се получи прочетете и тук за още съвети, преди да извикате водопроводчика.

Публикувано в Отпушване на канали. Постоянна връзка.

Вашият коментар